Tantra seks is niet specialer dan normale seks

Tantra seks is niet specialer dan normale seks

tantra seks

Het woord tantra seks kom je steeds vaker tegen. Het geeft weer dat het om spirituele seks gaat. Er wordt gesproken over levensenergie en seksuele energie. En dat een orgasme niet het doel is. Maar tantra is zoveel meer. Het is een manier van in het leven staan. En door tantra te beoefenen ga je seks ook anders ervaren. Het is helemaal niet specifiek bedoeld om jouw seksleven te verbeteren. Het is bedoeld om anders te gaan leven. Bewust en met aandacht. Zodat je echt kunt genieten van het leven. En dus ook van seks. Je volledige lichaam komt in een orgastische staat van zijn. In plaats van alleen in de geslachtsdelen.

Tantra seks

Maar daarom is tantra seks is niet “specialer” dan “normale” seks. Het gaat om de uiteindelijke sekservaring. Niet de techniek. Voor seks heb je geen techniek nodig. Je hebt alleen een techniek nodig als je een resultaat wilt behalen. Want seks gaat om de verbinding met jezelf. De zuivere seksuele verbinding met jezelf. En tussen jou en jouw partner. Door in verbinding met je eigen lichaam te zijn, kun jij jouw lichaam volgen. Zodat je in het huidige moment van seks kunt genieten. Zoals het op dat moment is. Seks voelt goed wanneer je open bent. En niet goed wanneer je gesloten bent. Om inspirerende seks te ervaren, heb je geen tantra kennis nodig. Het is geen vereiste om geweldige seks te ervaren. Het kan je zeker wel helpen, maar alleen als je hierin geïnteresseerd bent.

Inspirerende seks

Inspirerende seks is altijd normaal, precies zoals het is. Wanneer je seks hebt op de manier die bij je past en de hoeveelheid past bij wie jij bent, is seks altijd normaal. Of dit nu tantra is of niet. Jouw normaal heeft niets te maken met het normaal van anderen. Seks hoeft niet vergeleken te worden. Zelfs niet met een vorige keer. Normaal gaat niet over het voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zoals alleen die bepaalde standjes en zoveel keer per week. Of elke seks duurt minimaal 1 uur.

Inspirerende seks is een natuurlijk proces wat zich afspeelt in het huidige moment. Waardoor je meegaat met de flow. Geen moment is dan hetzelfde. En seks wordt dan in tegenstelling tot normaal ook nog eens speciaal, volledig passend bij je eigen wensen. Inspirerende seks is niet speciaal omdat het weinig voorkomt. Seks wordt speciaal omdat je er waarde aan hecht. Je besteedt er hierdoor extra aandacht aan. Waardoor je er bewust mee bezig bent. En door zelf te kiezen waar je waarde aan hecht, kun je alles speciaal maken. Zelfs als de seks heel “normaal” is.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit en spiritualiteit: expressie van je ware zelf

Spirituele seks is verslavend in positieve zin

Seksstandjes afwisselen voor betere seks?

Seksuele bevrijding van jezelf ervaren

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel geluk is ook voor jou mogelijk

Wil je een eerste stap zetten naar seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven? Meld je dan aan voor de gratis online mini cursus “Ontwaak de seksuele Liefde in jezelf“.