Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

seksuele weerstand

Seksuele weerstand is een duidelijk signaal. Je voelt niet voor niets deze weerstand. Want wanneer je weerstand voelt, dan weet je dat je het juist wel moet doen. Als je geen seksuele weerstand had gevoeld, was het niet belangrijk voor je geweest. Dan was het geen issue geweest. Weerstand is geen duidelijke Nee maar ook geen duidelijke Ja. Het is een Ja met een Maar. Je voelt de Ja en denkt de Nee.

Toch is het moeilijk om het verschil te voelen tussen een duidelijk Nee of een Ja met een Maar. Zeker als we niet in verbinding zijn met onszelf. We gaan dan uit van de waarheid die ons aangeleerd is. Niet vanuit de wijsheid in onszelf. We weten allemaal onze eigen waarheid. Maar daar moeten we wel voor openstaan. Anders kunnen we niet onze weerstand doorbreken.

Seksuele weerstand

Je kunt alleen de seksuele weerstand bij jezelf doorbreken en nooit bij je partner. Maar de verandering die in jezelf plaatsvind zal invloed hebben op je partner. In ieder geval zal jij je partner anders gaan zien. En hierdoor zal de dynamiek tussen jullie twee al veranderen.

Heb je weerstand tegen een bepaald standje, een bepaalde manier of bepaalde handeling, dan is dit een teken dat je het eigenlijk wel wilt. Maar dat er dus een belemmerende gedachte is. Een gedachte vanuit tekort. Waardoor je niet vanuit onvoorwaardelijke Liefde naar jezelf of de ander kunt kijken.

Weerstand doorbreken

Om je eigen seksuele weerstand te doorbreken heb je moed nodig. De moed om jezelf open te stellen en naar jezelf te kijken. En de vaak onbewuste angst toe te laten. De angst om iets niet te zijn, wat je wel wilt zijn. Bijvoorbeeld een liefdevolle vrouw. Of de angst om juist wel iets te zijn, wat je niet wilt zijn. Bijvoorbeeld een slet.

Eigenlijk gaat het hier om wat jij denkt dat je zou moeten zijn. Waardoor je niet kunt voelen wie je werkelijk bent. Dit zorgt ervoor dat je niet doet wat bij je past, seksueel gezien. En voel je weerstand, omdat je een deel van jezelf ontkent. Zodat je er aandacht aan besteedt en het geheelt kan worden.

Maar het kan ook zijn dat je juist de weerstand probeert te vermijden. Omdat het zo’n ongemakkelijk gevoel is. Door je seksuele leven zo in te richten dat het betreffende onderwerp vermeden wordt. Voor meer seksueel plezier raad ik je toch aan om naar je weerstand te kijken en deze te doorbreken.

Want hoe dan ook, elke gevoelde weerstand die niet losgelaten is, gaat zich vastzetten in je lichaam. Het grootste voordeel van je seksuele weerstand doorbreken is dat je frequentie verhoogt. Omdat je uiteindelijk doet wat bij je past. Door vanuit Liefde naar jezelf te handelen en jezelf te helen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele vrouwen zijn onweerstaanbaar

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksleven veranderen van saai naar inspirerend