Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

seksuele vrouwelijke energie

De seksuele vrouwelijke energie is slechts één aspect van de seksuele levensenergie. Het andere aspect is de seksuele mannelijke energie. En deze is net zo belangrijk. Samen vormen ze de levensenergie ofwel de seksuele energie. Die in iedereen aanwezig is. Aangezien dit de bron is van al het leven op aarde. Zonder deze energie zouden we niet leven. Het is een scheppende energie. De vrouwelijke energie gaat over het hart. En in ons hart bevindt zich de Liefde, de onvoorwaardelijke Liefde.

Ik heb het hier dus niet over de emotionele Liefde die we vanuit behoeftigheid via een ander proberen te krijgen. Want dit is een teken van het uit balans zijn van de vrouwelijke seksuele energie. Er ontstaat dan onbewust de drang naar controle over de ander. Want die heeft dan de touwtjes in handen. Aangezien we afhankelijk zijn van de Liefde van een ander.

Seksuele vrouwelijke energie

Wanneer de seksuele vrouwelijke energie uit balans is, is “ons gevoel” afgesloten of helemaal open. Bij beiden ontbreekt er de Liefde. Dus de verbinding met onze ware zelf of ziel. Waardoor het moeilijk is om onze emoties en fysieke sensaties te ervaren vanuit neutraliteit of uberhaupt amper iets voelen. Zodat we de werkelijkheid uit het oog verliezen. En vastkomen te zitten in een liefdeloze realiteit. Die we onbewust zelf gecreëerd hebben. Waarin we nauwelijks onszelf kunnen zijn, laat staan oprecht uiten. Omdat we onze emoties niet op waarde schatten uit angst. Maar hierdoor nemen we onszelf ook niet serieus. En scheiden we onszelf af van de Liefde die we werkelijk zijn.

Man met weinig vrouwelijke energie

Over het algemeen heeft dan de man last van het afgesloten zijn van het gevoel. Hij heeft tenslotte geleerd dat emoties een teken van zwakte is. Mannelijk zijn en emoties lijken hierdoor wel enorm tegengesteld aan elkaar. Waardoor hij niet vanuit Liefde leeft en vooral erg doelgericht is op macht of succes. Om de leegte in zichzelf op te vullen, via iets buiten zichzelf. Maar hierdoor kan de Liefde niet stromen. En ontstaat er steeds een drang naar het verkrijgen van meer spullen. Die geven tenslotte aan hoe succesvol hij is.

Man met veel vrouwelijke energie

De man met veel vrouwelijke energie heeft vaak een onderdrukte mannelijke energie. Hij associeert dit vaak met agressie of arrogantie. En daarom heeft hij onbewust de beslissing gemaakt om deze energie te negeren. Hij staat in verbinding met zijn gevoel. Die vooral gericht is op de emotionele behoeften van anderen. En dus niet zozeer op zichzelf. Want hij is ervan overtuigd dat dit egoïstisch is. Zodat hij niet voor zichzelf kiest. En blijft hierdoor vastzitten in een niet bevredigend leven.

Vrouw met veel vrouwelijke energie

En de vrouw heeft meestal last van het helemaal openstaan zonder filter. Zij heeft namelijk geleerd dat ze begripvol en meelevend moet zijn. Zodat ze haar eigen grenzen niet weet en dus niet kan bewaken. Waardoor ze niet vanuit Liefde leeft en vooral moeite heeft om haar emoties los te laten. Zodat ze meegesleept wordt in haar onvermogen om een gewenste verandering in haar eigen leven te creëren. Ze voelt zich vaak een slachtoffer van haar situatie of van anderen. Ze vindt dat anderen misbruik van haar maken. En tegelijkertijd praat ze het gedrag van een ander goed.

Vrouw met weinig vrouwelijke energie

Net zoals de man met weinig vrouwelijke energie zit ze in haar mannelijke energie. Bij de vrouw komt dit vaak in de vorm van manipulatie. Ze is niet echt in staat om haar emoties te voelen, maar ze gebruikt bepaalde emoties wel om de Liefde te krijgen waar ze zo naar verlangt. Zo heeft ze controle over anderen. Deze controle heeft ze nodig omdat ze de Liefde in zichzelf mist en dit via anderen probeert te krijgen. Maar ze laat anderen niet echt toe. Het is meer een soort gereperteerde scene die afgespeeld wordt. Het is allemaal niet echt.

Seksuele Liefde

De seksuele vrouwelijke energie is gericht op de verbinding met onszelf en anderen. En de seksuele mannelijke energie is gericht op de verbinding met de buitenwereld. Dus wanneer de vrouwelijke energie uit balans is, is het creëren van liefdevolle intimiteit in relaties zo goed als onmogelijk. En dit is juist wat voor de voldoening zorgt. Voor zowel de man als de vrouw. Ook al is de man zich hier niet van bewust. Intimiteit is enorm belangrijk omdat dan de seksuele Liefde kan stromen. Zelfs als er geen sprake is van een seksuele relatie. Intimiteit is namelijk de basis voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven. En dit werkt weer door in de rest van ons leven. Want niets in het leven staat los van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele levensenergie is mannelijk en vrouwelijk

Sekscoaching vanuit een energetische benadering

Sekscoach of seksualiteitscoach nodig?

Seksualiteitscoach of sekscoach als liefdescoach