Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele verwaarlozing

Seksuele verwaarlozing is vaak een gevolg van een tekort aan Liefde. Dankzij de emotionele verwaarlozing uit onze jeugd. Waardoor we onszelf zijn gaan aanpassen om toch Liefde te krijgen. Of we zijn onszelf gaan wegcijferen. Omdat we de Liefde niet waard zijn. Echter we kunnen niet zonder Liefde.

Emotionele verwaarlozing

De ontwikkeling van onze seksualiteit begint pas wanneer we lekker in ons vel zitten. Maar dat kon niet vanwege de emotionele verwaarlozing. Waardoor we de verbinding met onszelf zijn kwijtgeraakt. De verbinding met de Liefde in onszelf. Hierdoor hebben we dan geen zelfliefde kunnen ontwikkelen. En zonder Liefde voor onszelf is het niet mogelijk om op een veilige, tevreden, levendige en ontspannen manier kennis te maken met onze eigen seksualiteit.

Onbewust vinden wij onszelf dan niet genoeg waard om een goed seksleven te hebben. We weten vaak niet eens wat dat inhoud. En we komen niet voor onszelf op. Waardoor wij dus geen liefdevolle aandacht besteden aan onze seksualiteit. Onafhankelijk van onze eventuele partner. We negeren onze eigen behoeften. En helemaal onze verlangens. Als we die al herkennen. Hierdoor blijft de seksuele verwaarlozing in stand.

Seksueel misbruik

En soms is seksueel misbruik hier een gevolg van. Omdat wij anderen dan toch toelaten, ook al zijn we niet toe aan seksueel contact. We hebben geen grenzen. Omdat we de Liefde van de ander zo hard nodig hebben. Of we denken dat het zo hoort. Met als gevolg relaties waarin de seksuele verwaarlozing van onszelf in stand gehouden wordt. We nemen dan genoegen met niet bevredigende seks. Daarom is de basis van seksuele heling eerst het herstellen van de Liefde voor jezelf.

Zodat we onszelf seksueel goed leren kennen. Onze grenzen kunnen aangeven. Maar ook kunnen ontdekken wat onze verlangens zijn. Wat we wel of niet willen. En niet meer bang zijn om iets tekort te komen. Waardoor we over onze grenzen heengaan. Liefde zorgt ervoor dat we ons heel en compleet voelen. Zodat we kunnen genieten van seks. Echt genieten is veel meer dan het ervaren van een orgasme. Seks draait om verbinding maken met jezelf. Of met je partner. Vanuit Liefde in plaats vanuit behoeftigheid.

Seksuele verwaarlozing

Het gemis aan Liefde heeft onze seksualiteit geblokkeerd. Seksualiteit en Liefde kunnen dus niet zonder elkaar. Zoals we eigenlijk alles vanuit de Liefde in onszelf zouden moeten doen. Maar zeker ook seks. Niet dat seks specialer is dan eten of bewegen. Seksualiteit draait om verbinding maken en dus plezier. Wanneer we geen zuivere seksuele verbinding kunnen maken hebben we ook meer moeite om te genieten. Niet alleen van seks. Maar van alles in het leven. Genot en de verbinding met onze seksualiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Emotionele verwaarlozing heeft dus duidelijke gevolgen voor onze seksuele ontwikkeling. En hierdoor ook voor onze relaties en seksuele relaties. De seksuele verbinding met onszelf is de basis voor de verbinding met anderen. Aangezien de zuivere verbinding met onze seksualiteit ons emotioneel stabiel maakt. Waardoor we emotioneel onafhankelijk zijn. En hierdoor vrij zijn. Vrij zijn om te zijn wie we zijn. We zijn dan in staat om ons hart te volgen. Zodat we een leven kunnen leiden wat bij ons past. Met zo min mogelijk lijden. Pijn is niet te voorkomen, maar lijden is een keuze.

Gerelateerde artikelen

Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning