Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

seksuele verlangens

Seksuele verlangens negeren bewust of onbewust, vanwege schaamte, heeft veel invloed op je lichaam. Seksuele verlangens gaan namelijk over je diepste zijn. Door deze verlangens te negeren, negeer je je ware zelf. Verlangens komen vanuit je ziel. Wanneer je jouw niet meer negeert, kan jouw levensenergie weer gaan stromen. Aangezien je seksualiteit de bron is van jouw levenenergie.

Seksuele frustratie

Wanneer je jouw verlangens wegstopt zorgt dit er niet voor dat ze weg zijn of niet bestaan. De kans is dan ook groot dat er ineens en onverwachts een uitbarsting zal ontstaan. De seksuele verlangens komen versterkt naar boven. Er moet iets mee gebeuren. En meestal wordt er dan onbewust voor gekozen om ze uit te leven op wat voor manier dan ook. Seksuele verlangens wegstoppen of negeren is ongezond.

De energie kan nergens heen en zet zich uiteindelijk vast in je lichaam als blokkades. Daarnaast kost het negeren ook extra energie, energie die op een gegeven moment “op” is door alle blokkades. Het negeren van je seksuele verlangens is schadelijk. Alleen dit is meestal niet wat je geleerd hebt over seks. Er zijn zoveel oordelen over seksualiteit en het hebben van seks. Waardoor er heel veel regels zijn ontstaan.

En hierdoor is het moeilijk om je seksueel vrij te voelen. Je denkt vaak dat je geen keuze hebt. Je wilt niet anders zijn omdat je bang bent voor afwijzing. Je schaamt je voor je verlangens. Je hebt het gevoel de enige te zijn. Of niet normaal te zijn. Vaak ga je dan vechten tegen je verlangens of je uit ze wel, zodat je schuldgevoelens en schaamtegevoelens ervaart. Met seksuele frustratie als gevolg.

Seksuele groei

Seksuele verlangens vanuit je ziel zijn er om te volgen. Want dit kan je zoveel opleveren. Je seksualiteit accepteren is Liefde. En jij bent de enige die beslist hoe die Liefde eruit ziet. Omdat Liefde geen grenzen of voorwaarden kent. Jouw seksuele verlangens zorgen ervoor dat je seksueel groeit. Steeds dezelfde standjes kan op den duur wel saai worden.

Hoeft natuurlijk niet. Verlangens vanuit je ziel worden altijd door het universum ondersteund. Dit is namelijk de wet van aantrekking. Seksuele verlangens vanuit te kort creëren situaties waarin dit tekort zichtbaar is. Zodat je jezelf kunt gaan helen. Verlangens vanuit overvloed creëren situaties waarin overvloed zichtbaar is.

Seksuele verlangens

Deze verlangens en seksuele groei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Seksuele groei geeft voldoening. Zonder iets te hoeven presteren. Het gaat juist over het terug bij jezelf komen. Net zoals persoonlijke groei of spirituele groei. Door te groeien leer je jezelf beter kennen. Groeien betekent openstaan, uitproberen en grenzen verleggen.

Of eigenlijk de opgebouwde lagen om je heen loslaten. Weer in verbinding met de Liefde in jezelf zijn. Zodat je weer vrij bent. Vrij om jezelf te zijn. En dus jezelf te uiten. Dus ook seksueel. Keuzes te maken die bij jou passen. Waardoor je een leven gaat leiden wat bij jou past. Want het is afgestemd op jouw verlangens.

Gerelateerde artikelen

Seksueel verschil in verlangen is geen probleem

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf