Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

seksuele spanning

Vaak wordt er gesproken over het gemis van seksuele spanning. Iets wat meestal voorkomt in een langdurige relatie. Maar volgens mij is dit gewoon het ontbreken van de seksuele aantrekkingskracht wat voor de opwinding zorgt. Dat je weer zin hebt in elkaar, zoals in het begin van de relatie. De passie met het enorme verlangen naar elkaars lichaam. Vaak omdat hier geen prioriteit aan gegeven wordt. Het heeft dus voor mij niets met spanning te maken, maar met opwinding.

Seksuele spanning

Want wanneer er sprake is van seksuele spanning is het juist lastiger om seks te hebben. Om seks te kunnen hebben is ontspanning eigenlijk wel een must. Zeker voor de vrouw, anders kan het pijn gaan doen. Vanuit ontspanning ontstaat er opwinding. Wanneer je lichaam ja zegt en je hoofd nee ontstaat er spanning. Maar ook wanneer je lichaam nee zegt en je hoofd ja. Deze stress zet zich uiteindelijk in je lichaam vast. Spanning in je lichaam is een signaal dat er iets moet veranderen. Zodat je lichaam zich weer kan ontspannen en de levensenergie ofwel seksuele Liefde weer door je lichaam kan stromen. Want spanning zorgt namelijk voor energieblokkades in je lichaam.

Seksuele ontspanning

Seksuele spanning vind ik dus iets om te helen. Zodat je optimaal van seks kunt genieten. Want wanneer je spanning voelt, vecht je tegen iets en dit kost energie. Spanning ontstaat wanneer je denkt iets te moeten doen. Seksuele ontspanning zorgt daarintegen voor de krachtige levensenergie in ons lichaam. Wanneer je iets vanuit ontspanning doet geeft het namelijk herstel. Klaarkomen vanuit ontspanning voelt anders dan de verkrampte en gespannen variatie. Ontspanning is te bereiken door bewust adem te halen tijdens de seks. En hierdoor kan de man het ook langer volhouden. Maar uiteindelijk gaat het om het voelen. Door je lichaam te ontspannen kun je meer voelen en daardoor dus ook meer genieten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele sleur in je relatie oplossen

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid

Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf! Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is direct te bestellen.