Seksuele overgave begint met volledig ja zeggen tegen jezelf

Seksuele overgave begint met volledig ja zeggen tegen jezelf

seksuele overgave

Seksuele overgave begint met zelfvertrouwen. Zodat je ook vertrouwen kunt hebben in je partner. Niet zozeer het vertrouwen dat je partner doet en zegt wat jij wil. Of dat je partner je niet kwetst of teleurstelt. Maar je hebt vertrouwen omdat je weet dat als dit gebeurt je weet hoe je hier mee om kan gaan. Dat je het aankan en hierdoor niet jezelf of je partner uit de weg gaat.

Dit zelfvertrouwen is de sleutel tot seksuele overgave. Overgave betekent voluit ja zeggen. En dit is alleen mogelijk als je tegen alles ja durft te zeggen. Niet alleen tegen de gewenste ervaringen in het leven. Maar vooral ook tegen de niet gewenste ervaringen in het leven. Want alleen dan kun je met een open hart het leven of je partner ontvangen.

Seksuele overgave

En daar gaat het om. Het openstaan om je partner te ontvangen. Zonder weerstand tegen wie hij of zij is. Zonder controle over de ander te willen uit angst. Je hebt dan geen oordelen en verwachtingen. Er is dan sprake van onvoorwaardelijke Liefde. Geen voorwaarden waar je partner aan moet voldoen. Omdat je bang bent. Angst schept afstand en sluit je hart. Liefde zorgt voor verbinding en opent je hart.

Zodat je respect en acceptatie voor alle kanten van je partner hebt. Dan pas kun je seksuele overgave ervaren. Seks zal door iedereen anders geuit worden. Voor elk individu, maar ook voor elk stel. Afhankelijk van wie je werkelijk diep van binnen bent. Het kan dus zijn dat de manier van uiten van je partner totaal niet bij jou past. Dit staat los van de Liefde. Dit is puur de aantrekkingskracht. Een seksuele match is belangrijk om jezelf seksueel te kunnen uiten bij elkaar. Zonder over de grenzen van een ander te gaan.

De energie van je partner zorgt voor weerstand, resoneert of resoneert niet. En dat is allemaal goed. Je moet wel hetzelfde willen of verlangen. Je mag dus altijd nee zeggen als iets niet bij je past. Want het sluiten van compromissen op seksueel gebied is jezelf verloochenen. Omdat je daardoor jezelf verliest. Seksuele expressie is namelijk zo’n enorme kracht, dit kun je en wil je eigenlijk ook niet inperken. Want hiermee ontneem je je eigen en elkaars levenslust. Dus elkaar hierin vrijlaten is heel belangrijk.

Het seksueel vrijlaten van elkaar is in de praktijk ontzettend moeilijk. Er zijn nog zoveel ideeën over hoe seks zou moeten zijn, met wie, hoe vaak, enz. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van seksuele overgave op basis van Liefde. Zelfs het hebben van seks met jezelf is vaak nog een taboe. Maar alleen door te vertrouwen kan er seksuele overgave zijn. Want door te vertrouwen en je veilig te voelen, kun je open blijven. Liefde kent geen regels. Het is een energie, een intentie vanuit de diepe ja van je ziel.

Vertrouwen

Alles wat je voelt is namelijk goed. Het is onderdeel van wie jij op dat moment bent. En wanneer jij bewust bent van je gevoelens, kun jij jezelf eraan overgeven. Voelen en uiten. Geen strijd meer met wat er is. Zodat de energie door je lichaam kan stromen. Je wilt jezelf uiten op een manier die bij dat moment past. Seksuele overgave gaat over zelfexpressie. Jezelf inhouden is jezelf ontkennen en negeren. Dit is niet liefdevol. Niet naar jezelf toe. Maar hierdoor kun je ook geen Liefde laten stromen naar je partner.

Vertrouwen is dus vooral elkaar kunnen vrijlaten. Je kunt een ander niet veranderen. Dit moet je eigenlijk ook niet willen. En jezelf wil je niet verloochenen. Daarom is elkaar seksueel vrijlaten heel belangrijk. Elkaar vrijlaten om jezelf te ontdekken is hier een onderdeel van. Zonder dat dit stiekem moet of hierover geoordeeld wordt. En vertrouwen is hiervoor dan onmisbaar. Waardoor je open en eerlijk met elkaar hierover kan praten.

Dit kan allemaal emotionele pijn triggeren. Je wonden worden opengehaald. Maar deze wond is een signaal dat je jezelf mag gaan helen. Want het is een signaal dat je niet in verbinding met Liefde bent. Je gelooft dat je iets te kort komt en verwacht dat je partner je dit geeft. Maar de enige die jou iets kan geven ben jijzelf. Zodra je dit gaat doen, kun je jouw partner vrijlaten en zichzelf laten zijn.

Gerelateerde artikelen

Seksleven veranderen van saai naar inspirerend

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele bevrediging ontstaat niet door het orgasme