Seksuele overgave is echt mogelijk

Seksuele overgave is echt mogelijk

seksuele overgave

Seksuele overgave zal voor iedereen anders zijn. Voor elk individu, maar ook voor elk stel. Afhankelijk van wie ze werkelijk diep van binnen zijn, zal de overgave zich uiten op verschillende manieren. Het kan dus zijn dat de manier van uiten van je partner totaal niet bij jou past.

Maar het sluiten van compromissen op seksueel gebied is jezelf verloochenen. Omdat je hiermee je authenciteit verliest. Seks is namelijk zo’n enorme kracht, dit kun je en wil je eigenlijk ook niet inperken. Want hiermee ontneem je je eigen en elkaars levenslust. Dus elkaar seksueel vrijlaten is heel belangrijk.

Het seksueel vrijlaten van elkaar is in de praktijk ontzettend moeilijk. Er zijn nog zoveel ideeën over hoe seks zou moeten zijn, met wie, hoe vaak, enz. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van seksuele overgave. Zelfs het hebben van seks met jezelf is vaak nog een taboe. Maar alleen door te vertrouwen kan er seksuele overgave zijn. Want door te vertrouwen en je veilig te voelen, kun je open blijven.

Seksuele overgave

Alles wat je voelt is namelijk goed. Het is wie jij op dat moment bent. En wanneer jij bewust bent van je gevoelens, kun jij jezelf eraan overgeven. Elke keer zul je waarschijnlijk iets anders voelen en dus ook verlangen. Je wilt jezelf uiten op een manier die bij dat moment past.

En je partner moet daar ook maar net zin in hebben. Daarom is het erg belangrijk om op dezelfde golflengte te zitten. Indien dit niet het geval is, kun je het namelijk niet veranderen. Je kunt een ander niet veranderen. En jezelf wil je niet verloochenen.

Vertrouwen

Zoals ik al beschreef is elkaar seksueel vrijlaten heel belangrijk. Elkaar vrijlaten om jezelf te ontdekken is hier een onderdeel van. Zonder dat dit stiekem moet of hierover geoordeeld wordt. En vertrouwen en veiligheid is hiervoor dan onmisbaar. Waardoor je open en eerlijk met elkaar hierover kan praten.

Evenals de seksuele fantasieën of verlangens die je hebt met je partner of zelfs met iemand anders. Want als jij je verlangens niet kunt uiten, zorgt dat voor minder vrijheid. Wat weer kan leiden tot minder openheid naar elkaar toe of zelfs geheimen voor elkaar hebben. En dit zorgt dan weer voor een onzuivere verbinding tussen elkaar. Wat weer een negatieve invloed heeft op je relatie.

Gerelateerde artikelen

Seksleven veranderen van saai naar inspirerend

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele bevrediging ontstaat niet door het orgasme

Seksueel geluk is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” zorgt voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven.