Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

seksuele opwinding

Volgens mij is zin in seks of de seksuele opwinding het gevolg van de keuzes die we maken gedurende de dag, week of maand. Dus hoe we in het leven staan. Deze keuzes bepalen namelijk of we zin in seks hebben. Doordat deze keuzes ervoor zorgen of we energie hebben, tijd hebben, maar ook of we liefdevol zijn. Liefdevol zijn is het resultaat van zelfliefde.

En dat is natuurlijk nodig om seks vanuit Liefde te kunnen hebben. Waardoor we ook lichamelijk, emotioneel en mentaal in staat zijn om seks te hebben. Maken we de keuze om van ons lichaam te houden en van ons lichaam te genieten door hier bewust mee bezig te zijn, is de kans groot dat zin in seks het gevolg is. Dankzij de open en liefdevolle houding naar jezelf.

Maar wanneer ons lichaam gesloten is en we vanuit ons hoofd seks willen is het vrijwel onmogelijk om er echt van te genieten. Je kunt namelijk geen zin maken omdat het moet of omdat je het “wilt” zonder de noodzakelijke keuzes te hebben gemaakt. Je legt jezelf dan wat op en deze “geforceerde zin” is zelfs schadelijk voor je lichaam. Het is tenslotte niet vanuit Liefde.

Seksuele opwinding

Wanneer je seks wilt vanuit Liefde (voor jezelf), heb je al zin vanuit een verlangen. Dus dan heb je niets nodig om zin te maken. Zin in seks komt namelijk van binnenuit. De externe factoren die we gebruiken om zin te maken, zorgen voor “geforceerde zin”. In ieder geval is het dan niet vanuit Liefde. Want een verlangen vanuit het hart kun je niet forceren.

Zin maken betekent dat jij op dat moment de seksuele verbinding met jezelf gaat creëren. Dus je gaat weer open staan. Zin maken betekent dus niet dat je seks hebt om de ander te plezieren. Of over jouw grenzen heen gaat. Of dat jij je gedachten en gevoelens gaat negeren. Je zorgt er juist voor dat je de stress (angsten, oordelen, verwachtingen en fysieke spanningen) van die dag bewust gaat loslaten.

Zodat jij bewust de levensenergie in jezelf laat stromen door balans in jezelf te creëren. (Ervan uitgaande dat je geen seksuele problemen of trauma’s hebt, die eerst verholpen dienen te worden.) Waardoor er ruimte komt voor seksuele opwinding. En dan pas kun je seksuele opwinding gaan creëren. Sekuele opwinding is niet afhankelijk van de juiste omstandigheden die buiten onszelf liggen. Jij creëert die omstandigheden van binnenuit.

Gerelateerde artikelen

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele zin bij vrouwen is vaak afwezig

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksueel geluk is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” zorgt voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven.