Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele normen

De heersende seksuele normen zijn moeilijk te veranderen. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is. En ik vind juist dat het tijd is voor verandering. Want wanneer we dit niet doen, missen we een belangrijk onderdeel van onszelf. Onze seksualiteit is belangrijk in ons leven. Het zorgt namelijk voor een krachtige levensenergie ofwel seksuele energie.

Seksuele normen

De huidige seksuele normen zorgen voor veel onzuiverheid in onze seksualiteit. Waardoor we niet optimaal gebruik maken van de kracht van onze seksualiteit. Daarom vind ik het belangrijk om een ander verhaal de wereld in te brengen. Een verhaal wat vrij is van deze beperkende normen. Zodat we onszelf weer heel en compleet kunnen voelen. Omdat onze seksualiteit zonder schaamte mee mag doen. Het is onderdeel van onszelf. En door onze seksualiteit te ontkennen of te negeren, doen we onszelf te kort.

Seks

Ik gebruik bewust het woord seks. Het is namelijk een enorm beladen woord. Seks klinkt als koud, hard en afstandelijk. Het woord vrijen klinkt veel warmer, liever en zachter. Maar wordt vooral geassocieerd met geslachtsgemeenschap in een liefdesrelatie. En seks dus niet. Dit wordt meer gezien als iets wat geen betekenis heeft. Omdat het los van een relatie zou staan. Dit onderscheid wil ik laten verdwijnen. Seks is mooi en goed in wat voor vorm dan ook. Zolang het maar uit Liefde is.

Seks om de seks is niet verkeerd. En kan ook gewoon in een relatie plaatsvinden. Seks om de seks vanuit Liefde is namelijk de meest inspirerende seks. Er zijn dan namelijk geen angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen tijdens de seks. Waardoor we vrij zijn en onszelf kunnen zijn. We zijn niet meer behoeftig en gebruiken seks (met een ander) dan niet meer om een leegte in onszelf op te vullen.

Liefde

En hiervoor is een ander begrip van de Liefde voor nodig. Want Liefde gaat ten eerste over vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn. Liefde gaat dus niet over het bevredigen van de (emotionele) behoeftigheid van een ander. Want hier zijn we zelf verantwoordelijk voor. We zijn zelf verantwoordelijk voor ons leven, ons gevoel over onszelf en de keuzes die we maken. Anders kunnen we niet vrij zijn. En de Liefde in onszelf laten stralen. Waardoor we een bijdrage leveren aan het verhogen van de energiefrequentie op aarde.

Gerelateerde artikelen

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksuele bevrijding van jezelf ervaren

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie