Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele lust

Seksuele lust maakt de seks niet oppervlakkig. De afwezigheid van Liefde en intimiteit doet dat. Lust is juist nodig tijdens de seks. Want het zorgt ervoor dat je lichaam zich klaarmaakt om seks te kunnen hebben. Liefde en intimiteit kunnen ervoor zorgen dat lust ontstaat.

Maar alleen met Liefde en intimiteit, dus zonder lust, kom je er niet. Lust zorgt voor de seksuele opwinding. Dat je een seksuele verbinding met elkaar wilt aangaan. Wanneer er geen lust is, kun je het beter bij knuffelen, zoenen of handje vasthouden houden.

Wat natuurlijk ook helemaal prima is. Seks hoeft namelijk niet, nooit. Lust geeft alleen maar aan dat je zin in seks hebt. Waardoor je tijdens de seks vol overgave van elkaar kunt genieten. Want zonder lust geen seksueel genot.

Seksuele lust

Seksuele lust wordt vaak als iets negatiefs gezien. We zijn in onze maatschappij gefixeerd op het ideale beeld van seks en Liefde. Maar zonder lust is seks meestal onbevredigend. Omdat de Liefde waarover gesproken wordt, in de praktijk vaak voorwaardelijke Liefde is. En dus is ons gedrag voornamelijk op de ander gericht.

Waardoor we onze eigen verlangens negeren. Seksuele lust is zeker wel Liefde. Alleen gaat dit over de Liefde voor jezelf. En niet over de Liefde voor een ander. Onze vagina staat in verbinding met ons hart. Zodra ons hart open is, is ook onze vagina ontspannen. Zodat ze in staat is om te ontvangen en dit zorgt voor seksuele lust.

Liefde voor je vagina

Onze vagina is helaas een niet volledig geaccepteerd en geliefd onderdeel van ons lichaam. We weten vaak niet eens hoe ze eruit ziet. En omdat we er zo weinig aandacht aan besteden, is ze meestal ook nog eens gevoelloos geworden.

Gelukkig kunnen wel veel vrouwen een clitoraal orgasme ervaren, wanneer ze voldoende gestimuleerd worden. Maar om een inwendig orgasme te krijgen, is Liefde nodig. En doordat we onbewust veel oordelen over haar hebben ervaren we eerder schaamte dan Liefde.

Onvoorwaardelijke Liefde

Onze Liefde voor onszelf en de ander bestaat vaak uit voorwaarden. Omdat we Liefde in een hokje hebben gestopt. Zoals wanneer we dit doen, dan is het Liefde. En wanneer we het tegenovergestelde doen, dan is het geen Liefde.

Maar Liefde bestaat helemaal niet uit goed of fout handelen. Dat hebben we er zelf van gemaakt. Omdat we zijn gaan denken dat Liefde verdiend moet worden door ons te gedragen.

Dus dat we aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. We hebben meestal niet geleerd dat we al Liefde zijn. En dat handelen vanuit Liefde puur een expressie van onszelf is. Wanneer we in lijn zijn met onze ziel, handelen we altijd vanuit Liefde.

Seksuele lust ontstaat dus vanuit de Liefde voor jezelf. Alleen hierdoor kunnen we openstaan en onszelf toestaan om te genieten. Om te genieten van ons eigen lichaam in seksueel opzicht. En dit kan met of zonder partner.

Dus seksuele lust kan nooit zonder Liefde bestaan, als we Liefde voor onszelf voelen en willen genieten. Voor alle duidelijkheid seksuele lust ontstaat vanuit de verlangens in ons hart.Dit is dus totaal iets anders dan de seksuele frustratie die velen van ons ervaren.

Frustratie ontstaat door te geloven in tekort, dat we iets missen. En seksuele lust ontstaat door te geloven in overvloed, we hebben dan niets nodig om ons gelukkig te voelen. En dit is dus vanuit de onvoorwaardelijke Liefde in onszelf.

Gerelateerde artikelen

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele zin bij vrouwen is vaak afwezig