Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

seksuele intimiteit

Seksuele intimiteit kan alleen ontstaan als we ons ontspannen en thuis voelen. Ontspannen genoeg om ons open te stellen en onszelf te laten zien. Geen belemmerende seksuele spanningen die ons tegenhouden. We gaan er vaak vanuit dat jezelf ontspannen voelen betrekking heeft op de ander. Door wat de ander wel of niet doet. Maar dat zie ik toch anders.

Ontspannenheid

Ontspannenheid is voor mij eigenlijk dat je weet dat je altijd nee kunt zeggen. Wat er ook gebeurt. Door te weten dat we hoe dan ook altijd Liefde zijn. En dat juist het anders zijn ons uniek maakt. Maar ook dat niet iedereen is in staat om het te accepteren of te waarderen. En dat betekent niet dat jezelf niet meer kunt laten zien. Want het zegt meer over de ander dan over jezelf.

Jezelf ontspannen voelen begint dan ook bij jezelf. Altijd. Een ander heeft hier in pricipe niets mee te maken. Ook al wordt er afkeurend gereageerd. En hier zit dan ook onze spanning. Deze spanning houdt ons tegen om onszelf te zijn. Maar wanneer we niet onszelf kunnen zijn, dan ontstaat er ook geen intimiteit.

Seksuele intimiteit

Seksuele intimiteit is de meest intieme vorm die er bestaat. Het gaat natuurlijk over ons lichaam, maar ook over onze verlangens en gedachten met betrekking tot seks. Wanneer we volledig open kunnen zijn, kunnen we samen met onze partner een seksuele reis starten. Waarvan de eindbestemming onbestemd is. Het gaat namelijk om de reis. Samen grenzen te verleggen door spanningen los te laten.

Waardoor we precies ervaren wat bij ons past. Deze seksuele intimiteit is de basis voor de rest van de relatie. Want wanneer deze seksuele intimiteit ontbreekt, heeft dit invloed op de rest van de relatie. Een relatie zonder seks, mist nu eenmaal de verdieping, die alleen seks kan creëren. Want naakter dan dat kun je niet zijn.

Onze seksuele verlangen zeggen enorm veel over onszelf. En dit laten we vaak in het dagelijkse leven niet zien. Omdat we dan aan allemaal regels gebonden zijn, denken we. Maar seks is juist speeltijd voor volwassen. En seksuele ontspannenheid is hierin onmisbaar. Alles mag en niets moet.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina