Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

seksuele dynamiek

De seksuele dynamiek tussen de man en vrouw verloopt in het begin van de relatie of tijdens de verliefdheid vaak zonder problemen. De seks gaat meestal vanzelf, het is vaak en vol passie. Je aandacht is dan veel op de ander gericht en de aandacht van je partner op jou. En je geniet van het samenzijn.

Je geeft dan je partner veel bevestiging en je krijgt dit van je partner terug. Waardoor je jezelf (eindelijk) gezien, gewaardeerd en geliefd voelt. Je hart en geslacht gaan openstaan om te kunnen verbinden. Maar zodra deze vorm van verliefdheid over is, wat niets met Liefde te maken heeft, wordt het meestal een ander verhaal.

Want wanneer de aandacht voor elkaar minder wordt, wordt je met jezelf geconfronteerd. Je partner bedekt je wonden niet meer. Waardoor jouw wonden boven komen als een gevolg van een tekort aan Liefde in jezelf. En dit verandert de seksuele dynamiek, de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf en tussen elkaar.

Seksuele dynamiek

De man en vrouw zijn van nature in de kern van hun wezen gelijk en energetisch in balans. Dus er is een verbinding met zowel de mannelijke als vrouwelijke energie in zichzelf. Maar door de afgescheidenheid van de natuurlijke bron in zichzelf ofwel de levensenergie vertegenwoordigen mannen vooral de mannelijke energie en de vrouwen vooral de vrouwelijke energie.

Dit is aangeleerd gedrag en wordt via generaties doorgegeven op celstructuur. En zorgt ervoor hoe een vrouw of man zich hoort te gedragen volgens bepaalde regels. Waardoor er een disbalans ontstaat in zowel de vrouw als de man en de seksuele dynamiek niet meer op een natuurlijke manier kan verlopen.

Vrouw uit balans

De vrouw wil dan vooral liefdevolle emoties voelen, want dit ervaart ze als Liefde. Deze bevestiging heeft ze nodig. Haar emoties zijn namelijk afhankelijk van zijn gedrag vanwege de leegte in haarzelf.

Wanneer ze dit niet meer voelt, geeft ze (onbewust) de man de schuld, omdat ze vindt dat hij niet meer emotioneel beschikbaar is. Maar eigenlijk is ze zelf uit verbinding. Waardoor ze haar geslacht sluit voor de man. En hierdoor ook voor zichzelf.

Want wanneer de vrouw haar mannelijke energie onderdrukt, accepteert ze in wezen de man ook niet, vanuit angst. Omdat ze het meestal associeert met egoïsme en arrogantie, een verlies van verbinding. Waardoor ze dit bij zichzelf onderdrukt. Ze vecht hierdoor tegen zichzelf en ook onbewust tegen de man.

Ze wordt over-emotioneel. Maar eigenlijk heeft ze juist behoefte aan meer mannelijkheid in haarzelf. Dit zorgt namelijk voor meer eigenwaarde vanuit Liefde en minder afhankelijkheid. Zodat ze eenheid in zichzelf kan ervaren. En zij weer aantrekkelijk voor de man wordt.

Man uit balans

De man wil vooral liefdevolle lichamelijke aanrakingen voelen, want dit ervaart hij als Liefde. Deze bevestiging heeft hij nodig. Zijn ego is namelijk afhankelijk van haar gedrag vanwege de leegte in hemzelf.

Wanneer hij dit niet meer voelt, geeft hij (onbewust) de vrouw de schuld, omdat hij vindt dat zij niet meer lichamelijk beschikbaar is. Maar eigenlijk is hij zelf uit verbinding. Waardoor hij zijn hart sluit voor de vrouw. En hierdoor ook voor zichzelf.

Want wanneer de man zijn vrouwelijke energie onderdrukt, accepteert hij in wezen de vrouw ook niet, vanuit angst. Omdat hij het meestal associeert met behoeftigheid en afhankelijkheid, een verlies van vrijheid. Waardoor hij dit bij zichzelf onderdrukt. Hij vecht hierdoor tegen zichzelf en ook onbewust tegen de vrouw.

Hij sluit zich dan emotioneel af. Maar eigenlijk heeft hij juist behoefte aan meer vrouwelijkheid in hemzelf. Dit zorgt namelijk voor meer zelfexpressie vanuit Liefde en minder arrogantie. Zodat hij eenheid in zichzelf kan ervaren. En hij weer aantrekkelijk voor de vrouw wordt.

Seksuele balans

Want wanneer de man en vrouw beide weer seksueel in balans zijn, seksueel samen kunnen komen kan de seksuele Liefde weer stromen. Zowel de man als de vrouw hebben dan een open hart en een open geslacht. Waardoor de seksuele dynamiek zorgt voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven.

Gerelateerde artikelen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksuele vrouwen zijn onweerstaanbaar