Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

seksuele dynamiek

De seksuele dynamiek tussen de man en vrouw is tijdens de verliefdheid vaak zonder problemen. De seks gaat meestal vanzelf, het is vaak en vol passie. Onze aandacht is dan puur op de ander gericht en de aandacht van onze partner op ons. We geven dan onze partner veel bevestiging en we krijgen dit van onze partner terug. Waardoor we ons (eindelijk) gezien, gewaardeerd en geliefd voelen.

Maar zodra de verliefdheid over is, wat niets met Liefde te maken heeft, wordt het meestal een ander verhaal. Dan wordt de aandacht voor elkaar minder en worden we met onszelf geconfronteerd. Onze wonden komen namelijk boven als een gevolg van een tekort aan Liefde in onszelf. En dit verandert de seksuele dynamiek, de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf en tussen elkaar.

Seksuele dynamiek

De vrouw wil liefdevolle emoties voelen, want dit ziet ze als Liefde. Maar ze voelt dit niet meer en geeft (onbewust) de man de schuld, omdat hij niet meer emotioneel beschikbaar is. De man wil liefdevolle lichamelijke aanrakingen voelen, want dit ziet hij als Liefde. Maar hij voelt dit niet meer en geeft (onbewust) de vrouw de schuld, omdat zij niet meer lichamelijk beschikbaar is.

Want wanneer de vrouw haar mannelijke energie onderdrukt, accepteert ze in wezen de man ook niet, vanuit angst. Omdat ze het meestal associeert met egoïsme en arrogantie, een verlies van verbinding. Waardoor ze dit bij zichzelf onderdrukt. Ze vecht hierdoor tegen zichzelf en ook onbewust tegen de man. Ze wordt over-emotioneel. Maar eigenlijk heeft ze juist behoefte aan meer mannelijkheid. Dit zorgt namelijk voor meer eigenwaarde vanuit Liefde en minder afhankelijkheid. Zodat ze eenheid in zichzelf kan ervaren. En zij weer aantrekkelijk voor de man wordt.

En wanneer de man zijn vrouwelijke energie onderdrukt, accepteert hij in wezen de vrouw ook niet, vanuit angst. Omdat hij het meestal associeert met behoeftigheid en afhankelijkheid, een verlies van vrijheid. Waardoor hij dit bij zichzelf onderdrukt. Hij vecht hierdoor tegen zichzelf en ook onbewust tegen de vrouw. Hij sluit zich emotioneel af. Maar eigenlijk heeft hij juist behoefte aan vrouwelijkheid. Dit zorgt namelijk voor meer zelfexpressie vanuit Liefde en minder arrogantie. Zodat hij eenheid in zichzelf kan ervaren. En hij weer aantrekkelijk voor de vrouw wordt.

Zodat de man en vrouw beide weer seksueel in balans zijn, samen kunnen komen en de seksuele Liefde laten stromen. Dankzij de zuivere seksuele verbinding. Waardoor de seksuele dynamiek zorgt voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven.

Gerelateerde artikelen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele vrouwen zijn onweerstaanbaar

Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is al vanaf €20,- te bestellen.