Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

seksuele blokkade

Wanneer we een negatieve seksuele ervaring hebben, ontstaat er een seksuele blokkade. Want de negatieve emoties blijven vaak in ons lichaam vastzitten. En hierdoor kan de seksuele energie niet meer stromen. Ofwel levensenergie. Negatieve emoties zijn een gevolg van onze negatieve overtuigingen. En deze overtuigingen ontstaan in onze jeugd.

Vanuit onze opvoeding of door de sociale normen. En hier komen onze gedachten en emoties uit voort. Onze gedachten en emoties zijn hierdoor niet objectief. Maar een signaal. Een signaal om ons te laten weten dat we een negatieve overtuiging hebben. Dus dat er geen sprake is van Liefde. Liefde veroorzaakt namelijk geen negativiteit. Want Liefde is onvoorwaardelijk. Waardoor een ervaring nergens aan hoeft te voldoen. Elke situatie is hierdoor liefdevol. En kan er geen negativiteit ontstaan.

Liefde transformeert

Liefde transformeert de negatieve energie naar positieve energie. Het maakt dus niet uit of je nu één of meerdere negatieve seksuele ervaringen hebt. Elke seksuele blokkade kan geheeld worden. Zodat dit jouw seksuele leven niet meer beïnvloedt. Je verleden staat los van wie je werkelijk bent. Want jij bent Liefde. Alleen door het leven raken we vaak afgesneden van de Liefde in onszelf. En dit geldt ook voor onze seksualiteit.

Ik denk dat de manier waarop we seks ervaren ook de manier is waarop we in het leven staan. Want de verbinding met onze seksualiteit weerspiegelt onze identiteit. We kunnen namelijk zelf kiezen hoe we ons leven willen ervaren. En hierdoor kunnen we zelf kiezen hoe we onze seksualiteit willen ervaren. Elke situatie is dus in principe neutraal. Waardoor wij diegene zijn die er een positieve of negatieve ervaring van maken. Vaak doen we dit dan onbewust. Maar door bewust te zijn, kunnen we kiezen. We kunnen kiezen uit negativiteit of positiviteit.

Seksuele blokkade helen

Liefde is voor mij het antwoord op alles. En is het transformatieproces naar heling. Seksualiteit vanuit een liefdevolle blik benaderen is onmisbaar om te kunnen helen. Liefde heelt alles in jezelf. Dus door liefdevolle aandacht te richten op de seksuele blokkade, kun je de negativiteit transformeren.

Jezelf vergeven is hiervoor ook belangrijk. En de ander vergeven. Want dit doe je ook uiteindelijk voor jezelf. Indien er iemand anders bij betrokken was. En door met Liefde te kijken naar het verleden, kun je het verleden herschrijven. Hierdoor verander je dan van slachtoffer naar overlever. En van overlever naar iemand die aan het roer staat.

Gerelateerde artikelen

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele bevrijding van jezelf ervaren

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is al vanaf €20,- te bestellen.