Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

seksuele blokkade

Wanneer je een seksuele ervaring ervaart als negatief, ontstaat er vaak ook een seksuele blokkade. Want de bijbehorende negatieve emoties blijven vaak in je lichaam vastzitten. Waardoor de seksuele energie niet meer krachtig door je lichaam stroomt. Negatieve emoties zijn een gevolg van je negatieve gedachten over een bepaalde seksuele ervaring. En deze negatieve gedachten ontstaan vanuit je onbewuste en bewuste overtuigingen.

Deze overtuigingen worden gevormd in je jeugd. Vanuit je opvoeding of door de sociale normen. En hier komen je gedachten en emoties uit voort. Deze gedachten en emoties zijn hierdoor niet objectief. Maar een signaal. Een signaal om je te laten weten dat je een negatieve overtuiging hebt.

Ofwel dat je niet in verbinding met Liefde bent. Liefde veroorzaakt namelijk geen negativiteit. Want Liefde is onvoorwaardelijk. Waardoor een ervaring nergens aan hoeft te voldoen. Elke situatie is hierdoor liefdevol en dus perfect. Precies zoals het moet zijn. Er is geen plek voor negativiteit.

Liefde transformeert

Liefde transformeert de negatieve energie naar positieve energie. Het maakt dus niet uit of je nu één of meerdere negatieve seksuele ervaringen hebt. Elke seksuele blokkade kan geheeld worden. Zodat dit jouw seksuele leven niet meer beïnvloedt. Je verleden staat los van wie je werkelijk bent. Want jij bent Liefde. Alleen door het leven raak je vaak afgesneden van de Liefde in jezelf. En dit geldt ook voor jouw seksualiteit.

De manier waarop je seks ervaart is ook de manier waarop je in het leven staat. Want de verbinding met je seksualiteit weerspiegelt je identiteit. Je kunt namelijk zelf kiezen hoe je het leven wil ervaren. En hierdoor kun je ook zelf kiezen hoe je jouw seksualiteit wil ervaren.

Elke situatie is dus in principe neutraal. Waardoor jij diegene bent die er een positieve of negatieve ervaring van maakt. Vaak doe je dit dan onbewust. Maar door bewust te zijn, kun je kiezen. Je kunt kiezen uit negativiteit of positiviteit.

Seksuele blokkade helen

Liefde is het antwoord op alles. En is het transformatieproces naar heling. Seksualiteit vanuit een liefdevolle blik benaderen is onmisbaar om te kunnen helen. Liefde heelt alles in jezelf. Dus door liefdevolle aandacht te richten op de seksuele blokkade, kun je de negativiteit transformeren.

Jezelf vergeven is hiervoor ook belangrijk. En de ander vergeven. Want dit doe je ook uiteindelijk voor jezelf. Indien er iemand anders bij betrokken was. En door met Liefde te kijken naar het verleden, kun je het verleden herschrijven. Hierdoor verander je dan van slachtoffer naar overlever. En van overlever naar iemand die aan het roer staat.

Gerelateerde artikelen

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksuele bevrijding van jezelf ervaren