Seksuele bewustwording en lichaamsbewustwording

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustwording

seksuele bewustwording

Seksuele bewustwording zorgt voor een liefdevolle seksuele verbinding met jezelf en met je partner. En het heeft invloed op je algehele leven, omdat je meer in verbinding komt met jezelf. Lichaamsbewustzijn en seksuele bewustwording staan niet los van elkaar. Je lichaam is gemaakt om van seks te kunnen genieten. Of waar dan ook van te genieten. Seksuele bewustwording zorgt ervoor dat je op een andere manier seks gaat beleven. Maar is niet mogelijk zonder lichaamsbewustzijn.

Lichaamsbewustzijn

Bij lichaamsbewustzijn denk je meestal niet gelijk aan seks. Maar voor het kunnen ervaren van inspirerende seks is lichaamsbewustzijn wel belangrijk. Het laat je weten waar je seksueel behoefte aan hebt en wat je seksuele verlangens zijn. Door hier bewust van te worden, kun je deze gaan vervullen. Dit geeft een keuze. En is de keuze een passende keuze, dan ervaar je voldoening in je leven.

Door bewust te zijn van je seksualiteit kun je de verbinding met je seksualiteit herstellen. Zodat de levensenergie hierdoor krachtiger kan gaan stromen. En je deze energie kunt gebruiken voor seks. Maar ook over het doen van de afwas, het dweilen van de vloer of de manier waarop je loopt, zit en staat. Deze levensenergie geeft een verliefd gevoel doordat je verliefd wordt op het leven.

Je lichaam heeft een eigen soort intelligentie. Het weet wat je nodig hebt om gezond te blijven. Je lichaam geeft jou signalen. Is je seksualiteit uit balans, dan zal je lichaam dit kenbaar maken. Via allemaal symptomen. Zoals vermoeidheid, emotioneel uit balans, geen creativiteit, geen zin in seks, geen orgasme kunnen krijgen of pijn tijdens de seks.

Maar je seksualiteit is meer dan het hebben van seks of puur voor de voortplanting. Het is de bron van jouw levenskracht of levensenergie. Waardoor je wil leven. Het leven wil ervaren omdat het plezierig is. Je ervaart dan plezier in het leven gwwoon omdat je leeft. Je bent dankbaar en gelukkig. En je ervaart het leven niet meer als een strijd.

Seksuele bewustwording

Dankzij je lichaamsbewustzijn, kom je in contact met je seksuele lichamelijke behoeften. Seks is net zo belangrijk als slapen, eten en drinken. Maar om je bekkengebied open te houden, moet je meer naar jouw seksuele behoeften luisteren. Die gaan niet alleen over de behoefte om klaar te komen. Het gaat altijd om de verbinding die je hebt met je seksualiteit.

Dit kan door seks met jezelf te hebben of met je partner, dat maakt niet uit. Zolang je deze behoeften maar niet negeert. Seksuele behoeften en verlangens zijn niet fout. Deze zijn een onderdeel van je ware zelf. En zodra je de seksuele behoeften niet meer negeert, kan de seksuele energie vrij door je lichaam stromen.

Elke dag bezig zijn met seks, dat lijkt misschien wel erg onrealistisch. Want je moet vaak van alles doen en aandacht voor seks schiet er dan bij in. Je bent te moe, niet in de stemming of je hebt het te druk. Maar het is wel belangrijk als je meer in het leven wil. Van overleven naar echt leven wil. Een leven wat bij je past omdat je het zelf gekozen hebt.

Dankzij de verbinding met je eigen seksualiteit kun je verbinding maken met het leven zelf. Niet alleen vanuit je hoofd. Maar echt vanuit je lichaam. Door alles te voelen, ookal ervaar je niet alles als prettig. Via je lichaam ervaar je het leven. Dus eer je lichaam, zorg er goed voor. Waardeer en accepteer je lichaam volledig. En maak keuzes op basis van de wijsheid van je lichaam. Zodat je niet na een tijdje sleur in de relatie ervaart en in je seksleven.

Want dit is puur een gevolg van te weinig aandacht voor je seksualiteit. Waardoor je niet meer echt het gevoel hebt dat je leeft. Doordat je jouw lichaam negeert en hierdoor keuzes maakt die niet bij je passen. Door juist bewust te worden van je lichamelijke en seksuele behoeften, kun je andere keuzes maken en krijg je weer zin in het leven. Je wordt er zelfs verliefd op. En de meest saaie handeling doe je vanuit een gevoel van levendigheid.

Gerelateerde artikelen

Seksuele sleur in je relatie oplossen

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

Seksleven veranderen van saai naar inspirerend