Seksuele bewustwording en lichaamsbewustwording

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustwording

seksuele bewustwording

Seksuele bewustwording zorgt voor een liefdevolle seksuele verbinding met jezelf en met je partner. En het heeft ook invloed op je algehele leven, omdat je meer in verbinding komt met jezelf. Door middel van lichaamsbewustzijn kun je seksuele bewustwording ontwikkelen. En seksuele bewustwording zorgt ervoor dat je seks inspirerender wordt.

Lichaamsbewustzijn

Bij lichaamsbewustzijn denken we meestal niet gelijk aan seks. Maar voor het kunnen ervaren van inspirerende seks is lichaamsbewustzijn wel belangrijk. En de levensenergie die in ons bekkengebied zit kan hierdoor krachtiger gaan stromen. Door verbinding te maken met onze seksualiteit. Zodat we deze energie kunnen gebruiken voor seks. Maar ook over het doen van de afwas, het dweilen van de vloer of de manier waarop we lopen, zitten en staan. Deze levensenergie geeft een verliefd gevoel door ons verliefd te laten worden op het leven.

Ons lichaam heeft een eigen soort intelligentie. Het weet wat we nodig hebben om gezond te blijven. Ons lichaam geeft ons signalen. Is onze seksualiteit uit balans, dan zal ons lichaam dit kenbaar maken. Maar onze seksualiteit is meer dan het hebben van seks of de voortplanting. Het is de bron van onze levenskracht of levensenergie. Waardoor we willen leven. Het leven willen ervaren omdat het plezierig is. We hebben dan plezier in het leven.

Seksuele bewustwording

Dankzij je lichaamsbewustzijn, kom je ook in contact met je seksuele lichamelijke behoeften. Seks is voor mij dus net zo belangrijk als slapen, eten en drinken. Om ons bekkengebied open te houden, moeten we meer naar onze seksuele behoeften luisteren. Dit kan door seks met jezelf te hebben of met je partner, dat maakt niet uit. Zolang je deze behoeften maar niet negeert. En zodra je de seksuele behoeften niet meer negeert, kan de seksuele energie vrij door je lichaam stromen.

Elke dag seks, dat lijkt wel erg onrealistisch. We moeten vaak van alles doen en de seks schiet er dan bij in. We zijn te moe, niet in de stemming of we hebben het te druk. En we ervaren na een tijdje sleur in de relatie en helaas dan ook in ons seksleven. We besteden dan te weinig aandacht aan onze seksualiteit. Waardoor we niet meer echt het gevoel hebben dat we leven. Want juist door weer bewust te worden van onze seksuele behoeften en ermee aan de slag te gaan, krijgen we weer zin in het leven. En kan zelfs de meest saaie handeling een gevoel van verliefdheid geven.

Gerelateerde artikelen

Seksuele sleur in je relatie oplossen

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

Seksleven veranderen van saai naar inspirerend

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is al vanaf €15,- te bestellen.