Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

seksuele aantrekkingskracht

Seksuele aantrekkingskracht ontstaat wanneer we naar onze ziel luisteren. Het is een natuurlijk verschijnsel en dus niets om ons schuldig over te voelen. Het heeft eigenlijk ook niets met het uiterlijk van de ander te maken. Al hoewel het uiterlijk van de ander zeker zal bevallen. Omdat we lichamelijk bij elkaar passen. Ook al voldoet het niet aan de verwachtingen in ons hoofd. Wat vaak gebaseerd is op de maatschappelijke normen. Het is dan ook helemaal niet oppervlakkig. Aantrekkingskracht is namelijk op basis van elkaars energie, dus elkaars ziel. Een diepere verbinding bestaat niet.

Seksuele aantrekkingskracht

Seksuele aantrekkingskracht is onderdeel van de fysieke aantrekkingskracht. Er is ook een spirituele, emotionele en mentale aantrekkingskracht. Het voelt gewoon enorm goed. Dit is eigenlijk de eerste stap van het aantrekkingsproces. We hebben vaak geleerd dat seksuele aantrekkingskracht geen goede basis is. Waardoor we iemand selecteren op basis van onze emotionele wonden. Zolang iemand aan onze verwachtingen voldoet, worden we verliefd. Dus de ander triggert niet onze pijn en zegt of doet de juiste dingen, zodat we ons speciaal voelen.

Zuivere aantrekking

Maar dankzij de zuivere seksuele aantrekkingskracht tussen elkaar voelen we dus of we bij elkaar passen op basis van de ziel. Vaak weten we niet eens waarom. Het ego is tenslotte buitenspel gezet. Maar de geur van de ander is lekker, de ander smaakt goed en vaak is de stem van de ander ook aantrekkelijk. Daarnaast is het libido of seksuele behoeften hetzelfde en wordt er dezelfde mate van passie ervaren. Wat resulteert in ongeveer dezelfde seksuele verlangens.

Seksblauwdruk

Er zijn twee redenen voor een onbevredigend seksleven. De eerste is natuurlijk dat je niet bij de ander past. Er is dus geen seksuele aantrekkingskracht. Maar er is dan ook geen andere aantrekkingskracht. Want de seksblauwdruk is dan niet passend. En de seksblauwdruk is een onderdeel van de levensblauwdruk. Er is een energetische match of niet. Hier is niets aan te veranderen. Iedereen heeft een unieke energievibratie.

Het kan ook zijn dat er wel aantrekkingskracht is, maar dat we onze seksualiteit in bepaalde opzichten negeren. We hebben dan geen zuivere seksuele verbinding met onszelf en dus ook niet met onze partner. Want naast deze seksuele aantrekkingskracht is het namelijk belangrijk dat we zo weinig mogelijk angsten, oordelen, spanningen en verwachtingen hebben om echt te kunnen genieten van seks.

Verliefdheid en seks

Wanneer we verliefd zijn, vinden we onze partner over het algemeen ook seksueel aantrekkelijk. Maar dit is niet hetzelfde als seksuele aantrekkingskracht. Verliefdheid ontstaat in tegenstelling tot Liefde doordat de ander bewust of onbewust aan onze verwachtingen voldoet. Ineens voelen we ons speciaal. En dit speciale gevoel zorgt ervoor dat we zin hebben in seks. Tevens zorgt dit verliefde gevoel ervoor dat we de seks als bevredigend ervaren. Wanneer de verliefdheid over is, zijn we aangewezen op de seksuele aantrekkingskracht. En als blijkt dat die er niet is, dan is de kans groot dat er sleur ontstaat of zelfs dat we vreemdgaan. Ondanks dat we vaak wel van onze partner houden.

Liefde

Liefde voor de ander heeft niets met aantrekkingskracht te maken. We kunnen in principe van iedereen houden omdat Liefde de universele energie is. Dit is Liefde zonder angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen. Maar de Liefde in onszelf zorgt er wel voor dat we de aantrekkingskracht kunt ervaren. Omdat ons ego dan niet meer in de weg staat. Dankzij de verbinding met de Liefde in onszelf, zijn we in verbinding met ons lichaam. En dus ook met onze seksualiteit. Want er zijn geen regels of voorwaarden meer waar de ander aan moet voldoen. Het is puur een energetische kwestie.

Seksuele aantrekkingskracht is zo sterk, dat we na de verliefde periode, ook nog zin hebben in seks met elkaar. Deze seks gaat over het algemeen niet over het orgasme. Hoewel dit natuurlijk wel enorm lekker is. Het gaat over de pure samensmelting van twee zielen via het lichaam. Er wordt een extase ervaren waarbij het orgasme eigenlijk in het niets valt. Omdat er zo’n sterke seksuele aantrekkingskracht is, is het eenvoudiger om helemaal in elkaar op te gaan. We vergeten de tijd en de ruimte waarin we aanwezig zijn. Er is dan alleen nog maar een wij, waarin alles moeiteloos in elkaar overloopt. Geen schaamte en geen schuldgevoelens over onszelf en onze verlangen. We volgen puur de taal van ons lichaam.

Gerelateerde artikelen

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele vrouwen zijn onweerstaanbaar

Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is al vanaf €15,- te bestellen.