Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

seksuele aantrekkingskracht

Seksuele aantrekkingskracht kan ontstaan wanneer je in verbinding bent met je ziel of je ego. Als dit vanuit de ziel is, is het een natuurlijk verschijnsel en dus niets om je schuldig over te voelen. Het heeft eigenlijk ook niets met het uiterlijk van de ander te maken. Al hoewel het uiterlijk van de ander zeker zal bevallen. Omdat je lichamelijk bij elkaar past. Ook al voldoet hij of zij niet aan de verwachtingen in je hoofd. Want dit is vaak gebaseerd op de huidige maatschappelijke normen.

Het is dan ook helemaal niet oppervlakkig. Deze seksuele aantrekkingskracht is namelijk op basis van elkaars energie, dus elkaars ziel. Een diepere verbinding bestaat niet. Voor het ego is dit moeilijk te begrijpen. Maar deze verbinding is niet om te begrijpen. Het gaat puur om het voelen. Om je in verbinding te brengen met jezelf. De ander fungeert als een spiegel van jezelf. En daarom is de aantrekkingskracht zo sterk dat je ego buitenspel wordt gezet.

Seksuele aantrekkingskracht

Seksuele aantrekkingskracht is onderdeel van de fysieke aantrekkingskracht. Er is ook een spirituele, emotionele en mentale aantrekkingskracht. Het voelt gewoon enorm goed. Dit is eigenlijk de eerste stap van het aantrekkingsproces. Je hebt waarschijnlijk geleerd dat seksuele aantrekkingskracht geen goede basis is. Dat het oppervlakkig is. Waardoor je iemand selecteert op basis van je emotionele wonden.

Want zolang iemand aan je verwachtingen voldoet, wordt je verliefd. Dus de ander triggert niet je pijn en zegt of doet de juiste dingen, zodat jij je speciaal voelt. Je krijgt steeds de bevestiging dat je goed bent. Deze bevestiging is nodig voor je ego. Zo kan je ego overleven. Geeft iemand deze bevestiging niet meer, ervaar je pijn en ga je op zoek naar een ander.

Zuivere aantrekking

Maar dankzij de zuivere seksuele aantrekkingskracht tussen elkaar voel je dus of je bij elkaar past op basis van de ziel. Vaak weet je niet eens waarom. Het ego is tenslotte buitenspel gezet. Maar de geur van de ander is lekker, de ander smaakt goed en vaak is de stem van de ander ook aantrekkelijk. Daarnaast is het libido of seksuele behoeften hetzelfde en wordt er dezelfde mate van passie ervaren. Wat resulteert in ongeveer dezelfde seksuele verlangens.

Seksblauwdruk

Er zijn twee redenen voor een onbevredigend seksleven. De eerste is natuurlijk dat je niet bij de ander past. Er is dus geen seksuele aantrekkingskracht. Maar er is dan ook geen andere aantrekkingskracht. Want de seksblauwdruk is dan niet passend. En de seksblauwdruk is een onderdeel van de levensblauwdruk. Er is een energetische match of niet. Hier is niets aan te veranderen. Iedereen heeft een unieke energievibratie.

Het kan ook zijn dat er wel aantrekkingskracht is, maar dat je jouw seksualiteit in bepaalde opzichten negeert. Je hebt dan geen zuivere seksuele verbinding met jezelf en dus ook niet met je partner. Want naast deze seksuele aantrekkingskracht is het namelijk belangrijk dat je zo weinig mogelijk angsten, oordelen, spanningen en verwachtingen hebt om echt te kunnen genieten van seks.

Verliefdheid en seks

Wanneer je verliefd bent, vinden je jouw partner over het algemeen ook seksueel aantrekkelijk. Maar dit is niet hetzelfde als seksuele aantrekkingskracht. Verliefdheid ontstaat in tegenstelling tot Liefde doordat de ander bewust of onbewust aan je verwachtingen voldoet. Ineens voelen je je speciaal. Dankzij die ander. Maar dit heeft niets met Liefde te maken.

Maar dit speciale gevoel zorgt ervoor dat je zin hebt in seks. Tevens zorgt dit verliefde gevoel ervoor dat je de seks als bevredigend ervaart. Wanneer de verliefdheid over is, ben je aangewezen op de seksuele aantrekkingskracht. En als blijkt dat die er niet is, dan is de kans groot dat er sleur ontstaat of zelfs dat er vreemdgaan wordt. Ondanks dat je vaak wel van je partner houdt.

Liefde

Liefde voor de ander heeft niets met aantrekkingskracht te maken. Je kunt in principe van iedereen houden omdat Liefde de universele energie is. Dit is Liefde zonder angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen. Maar de Liefde in jezelf zorgt er voor dat je de aantrekkingskracht kunt ervaren.

Omdat je ego dan niet meer in de weg staat. Dankzij de verbinding met de Liefde in jezelf, ben je in verbinding met je lichaam. En dus ook met je seksualiteit. Want er zijn geen regels of voorwaarden meer waar de ander aan moet voldoen. Het is puur een energetische kwestie.

Seksuele aantrekkingskracht is zo sterk, dat je na de verliefde periode, ook nog zin hebt in seks met elkaar. Deze seks gaat over het algemeen niet over het orgasme. Hoewel dit natuurlijk wel enorm lekker is. Het gaat over de pure samensmelting van twee zielen via het lichaam. Er wordt een extase ervaren waarbij het orgasme eigenlijk in het niets valt.

Omdat er zo’n sterke seksuele aantrekkingskracht is, is het eenvoudiger om helemaal in elkaar op te gaan. Je vergeet de tijd en de ruimte waarin je aanwezig bent. Er is dan alleen nog maar een wij, waarin alles moeiteloos in elkaar overloopt. Geen schaamte en geen schuldgevoelens over jezelf en je verlangen. Je volgt puur de taal van je lichaam.

Gerelateerde artikelen

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele vrouwen zijn onweerstaanbaar

Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven