Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

seksueel vreemdgaan

Wanneer we seksueel vreemdgaan gaat dit nooit alleen om de seks. Er is echter vaak wel sprake van een gemis in onszelf. Maar dit gemis betekent dat we een bepaalde verbinding met onszelf missen. Er zit dan meestal een emotionele behoefte achter. We willen ons weer geliefd, gewild of sexy voelen. Seks is een ideale manier om in verbinding met onszelf te komen. Maar we gebruiken seks ook vaak om juist onszelf te vermijden. Dus ter afleiding van onze emotionele pijn. Zodat we deze niet onder ogen hoeven te komen. Door onze aandacht op iets anders te richten, hoeven we niet te voelen.

Verlangens uit tekort of overvloed

Verlangens kunnen gebaseerd zijn vanuit een te kort. We denkt dan dat wanneer het verlangen bevredigd is, we ons beter voelen Dit is echter een illusie, het is een verlangen vanuit ons hoofd. Want eigenlijk moet er in onszelf iets geheeld worden. De verbinding met onszelf herstellen, zodat we weer in verbinding met de Liefde in onszelf zijn. De verlangens uit overvloed zijn afkomstig vanuit onze ziel. En deze verlangens hoeven niet bevredigd te worden om gelukkiger te zijn. En zodra we deze verlangens gaat uiten, zullen we gaan groeien. Het gaat dan om de seksuele expressie van onszelf. Waardoor ons energieveld door Liefde vergroot.

Seksueel vreemdgaan

Seksueel vreemdgaan heeft trouwens niets met de partner te maken of de partner met wie vreemd gegaan wordt. Het gaat dus puur om de persoon die vreemdgaat. Die voelt een gemis. Betreft dit gemis een verlangen vanuit tekort en wordt dit niet in de huidige relatie vervuld, zal er gezocht worden naar iemand die het wel kan vervullen. Helaas werkt het niet zo. Het gemis zit in jezelf en door de verbinding met jezelf te herstellen zal je geen gemis meer voelen. Betreft het een verlangen vanuit overvloed en wordt dit niet in de huidige relatie vervuld, dan hoeft dit niet buiten de relatie gezocht te worden. Omdat het verlangen een uiting van Liefde is. Dus is het al vervullend op zich. De huidige partner is dan ook niets verplicht.

Wanneer je de ander niet verantwoordelijk stelt voor jouw seksueel geluk, kun je de ander vrijlaten om te doen wat hij of zij wilt. Dus ook seksueel. Aangezien geluk van binnenuit komt en niet afhankelijk is van jouw omstandigheden of situatie, heeft het gedrag van de ander geen invloed op jouw geluk. Tenzij jij emotioneel afhankelijk van de ander bent en hierdoor controle wilt over het gedrag van de ander. Door te zeggen wat een ander wel of niet mag doen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is al vanaf €15,- te bestellen.