Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

seksueel vreemdgaan

Wanneer iemand seksueel vreemdgaat gaat dit meestal niet alleen om de seks. Er is vaak sprake van een gemis in zichzelf. Maar dit gemis betekent dat diegene de verbinding met zichzelf mist. Er zit dan meestal een emotionele behoefte achter. Diegene wil zich weer geliefd, gewild of sexy voelen. En probeert dit via een ander te krijgen. Omdat diegene niet zelf in staat is of zich er niet bewust van is dat hij of zij de enige is die het gemis kan opvullen.

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid dat vreemdgegaan wordt puur vanuit Liefde. Om de seksuele Liefde te kunnen laten stromen tussen elkaar. Maar dit is alleen mogelijk als beide in hun natuurlijke staat van Liefde zijn. En niet afhankelijk zijn van de Liefde van de ander. Dus dat er geen sprake is van behoeftigheid. Ofwel angsten, oordelen en verwachtingen die de Liefde tegen houden. Het gaat dan puur om de seksuele expressie. Wat in de eigen relatie meestal niet mogelijk is.

Seks is een ideale manier om in verbinding met jezelf te komen. Want seks is een ultieme spiegel van jezelf. Het laat je ware zelf zien. Dus al je verlangens. Maar ook je angsten, oordelen en verwachtingen. Seks wordt echter ook vaak gebruikt om juist jezelf te vermijden. Dus ter afleiding van je emotionele pijn. Zodat je deze niet onder ogen hoeft te komen. Door je aandacht op iets anders te richten, hoef je niet te voelen.

Verlangens uit tekort of overvloed

Verlangens kunnen gebaseerd zijn vanuit een te kort. Je denkt dan dat wanneer het verlangen bevredigd is, je jezelf beter gaat voelen. Dit is echter een illusie, het is een verlangen vanuit je hoofd. Want eigenlijk moet er in jezelf iets geheeld worden. De verbinding met jezelf herstellen, zodat je weer in verbinding met de Liefde in jezelf bent.

De verlangens uit overvloed zijn afkomstig vanuit je ziel. En deze verlangens hoeven niet bevredigd te worden om gelukkiger te zijn. En zodra je deze verlangens gaat uiten, zul je gaan groeien. Het gaat dan om de seksuele expressie van jezelf. Waardoor je Liefde gaat uitstralen naar alles en iedereen om je heen.

Seksueel vreemdgaan

Seksueel vreemdgaan heeft trouwens niets met de partner te maken of de partner met wie vreemd gegaan wordt. Het gaat dus puur om de persoon die vreemdgaat. Die voelt een gemis. Betreft dit gemis een verlangen vanuit tekort en wordt dit niet in de huidige relatie vervuld, zal er gezocht worden naar iemand die het wel kan vervullen.

Helaas werkt het niet zo. Het gemis zit in jezelf en door de verbinding met jezelf te herstellen zal je geen gemis meer voelen. Betreft het een verlangen vanuit overvloed en wordt dit niet in de huidige relatie vervuld, dan hoeft dit niet buiten de relatie gezocht te worden. Omdat het verlangen een uiting van Liefde is. Dus is het al vervullend op zich. De huidige partner is dan ook niets verplicht.

Wanneer je de ander niet verantwoordelijk stelt voor jouw seksueel geluk, kun je de ander vrijlaten om te doen wat hij of zij wil. Dus ook seksueel. Dat is Liefde. Liefde kent geen regels, dus er zijn geen voorwaarden waar een ander aan moet voldoen. Aangezien geluk van binnenuit komt en niet afhankelijk is van jouw omstandigheden of situatie, heeft het gedrag van de ander geen invloed op jouw geluk.

Tenzij jij emotioneel afhankelijk van de ander bent en hierdoor controle wilt over het gedrag van de ander. Door te zeggen wat een ander wel of niet mag doen. Dit is vaak wel het geval in een vaste relatie. Omdat die vooral gericht is op het zoveel mogelijk in stand houden van het ego. En dus pijn zoveel mogelijk vermeden moet worden. Anders kun je niet gelukkig zijn met elkaar. Maar geluk komt van binnenuit en is niet afhankelijk van iets of iemand anders.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht