Seksueel voorspel is vaak doelgericht en beladen

Seksueel voorspel is vaak doelgericht en beladen

seksueel voorspel

Seksueel voorspel is de fase voorafgaand aan seks. Onder seks versta ik ook al het aanraken van elkaars geslachtsdelen. Seks is dus voor mij niet alleen de geslachtsgemeenschap. En onder voorspel versta ik dan het opwarmen van elkaars geslachtsdelen zonder deze aan te raken.

Zoals zoenen en elkaars lichaam strelen met dus als uiteindelijk doel seks. Daarnaast is er ook nog de continue seksuele interactie. Dit is wat we vaak overslaan in de seksuele relatie. Vanwege tijdsgebrek of seks niet als prioriteit zien. En hierdoor schiet de continue seksuele interactie er vaak bij in.

Zodat het seksueel voorspel vaak beladen is. Want meestal heeft één van beide partners zin in seks en de ander niet. Waardoor de partner die geen zin heeft eigenlijk nog overgehaald moet worden. Zodat het seksueel voorspel meestal als doel heeft om uiteindelijk seks (orgasme) met je partner te krijgen.

Hierdoor ligt afwijzing op de loer voor diegene die het initiatief neemt. En voor de ander, als die de partner liever niet wilt teleurstellen, kan er sprake zijn van zelfafwijzing. Deze partner voelt zich dan geen goede partner als hij of zij het initiatief afwijst. Zodat er toch in het voorspel meegegaan wordt.

Seksueel voorspel

Hierdoor ontstaat voorspel vaak uit een ongezonde spanning. Deze spanning is aanwezig bij beide partners. Bij de partner die geen zin in seks heeft omdat hij of zij de ander niet wilt teleurstellen. En bij de andere partner is de behoefte op dat moment erg hoog. Aangezien het hier gaat over de opgebouwde spanning die eerder onderdrukt werd.

Maar nu te groot is geworden. Waardoor er nu iets mee moet gebeuren. Dus wanneer er toenadering gezocht wordt bij de partner, dan is dit enorm doelgericht. De spanning moet via een orgasme ontladen worden. En deze partner voelt dit natuurlijk. De seksuele verbinding is dan namelijk niet liefdevol.

Elke aanraking is gericht op het doel om seks te krijgen. Want de partner die zin in seks heeft, ziet het liefst dat de ander ook zin heeft. Maar zodra hij of zij de frustratie van de partner voelt, zal het verlangen naar seks er nauwelijks zijn. En hierdoor zal het voorspel minimaal duren en de seks misschien nog wel minder lang. Omdat hij of zij eigenlijk gewoon geen zin heeft en hoopt dat het snel weer voorbij is. Dus wordt er snel naar het orgasme toegewerkt.

Waardoor alle Liefde en intimiteit tijdens de seks ontbreekt. En dat is zo zonde. Seksueel voorspel hoeft niet doelgericht en beladen te zijn. Zodra beide partners niet meer seksueel behoeftig zijn en de verantwoordelijkheid van genot niet bij de ander leggen, kan de seksuele Liefde ook tijdens het seksueel voorspel stromen. Zodat er ook meer van de seks genoten kan worden.

Gerelateerde artikelen

Seksuele interactie is meer dan voorspel en seks

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Sekscoach of seksualiteitscoach nodig?

Seksualiteitscoach of sekscoach als liefdescoach

Seksuele aandacht begint bij jezelf

Seksueel geluk is ook voor jou mogelijk

Wil je een eerste stap zetten naar seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven? Meld je dan aan voor de gratis online mini cursus “Ontwaak de seksuele Liefde in jezelf“.