Seksueel verschil in verlangen is geen probleem

Seksueel verschil in verlangen is geen probleem

seksueel verschil

Seksueel verschil in verlangen kan voor spanning zorgen. Maar het seksueel verschil in verlangen gaat eigenlijk helemaal niet om de seks. Maar om de verbinding die op dat moment ontbreekt met jezelf (wanneer jij diegene bent die minder zin in seks heeft) en dus ook tussen jou en jouw partner. Je mist iets in jezelf en je wilt dat jouw partner dat voor je oplost door aan jouw voorwaarden te voldoen. Om jou in de juiste stemming te brengen.

Maar wanneer jij werkt aan jezelf zodat je weer lekker in je vel zit, zal jouw energie weer gaan stromen. En hierdoor zal jouw zin in seks ook weer toenemen. Er hoeft namelijk niet meer aan allemaal voorwaarden te voldaan zodat jij zin in seks hebt. En dit trekt de zin in seks weer meer gelijk.

Seksueel verschil

Je hebt dan niets meer nodig van de ander, omdat alles al in jezelf zit. Waardoor als jouw partner een keer geen zin heeft, dit geen gemis oplevert. En je makkelijker kunt omgaan met je seksuele verlangens. Zonder ze te moeten vervullen. Want wanneer je verwacht dat jouw partner jouw seksuele verlangens moet vervullen dan wordt het seksueel verschil in verlangen wel een probleem.

Seksuele verantwoordelijkheid

Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw seksuele leven. Niemand anders is hiervoor verantwoordelijk en niemand kan dit ook voor jou veranderen. Zelfs jouw partner niet. Als jij niet tevreden bent, ligt dat aan jou en niet aan jouw partner. Jouw ontevredenheid is nooit de schuld van jouw partner.

Het is de manier waarop jij in het leven staat. En gelukkig kun je dit zelf veranderen. Wanneer je bereid bent om jezelf te willen veranderen, kun je een zuivere seksuele verbinding creëren voor een inspirerend seksleven.

Gerelateerde artikelen

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid