Seksueel samenspel is “geven en ontvangen”

Seksueel samenspel is “geven en ontvangen”

seksueel samenspel

Seksueel samenspel of liefdesspel bestaat uit het geven en ontvangen vanuit Liefde via ons lichaam. Waardoor de seksuele Liefde kan stromen in onszelf en tussen elkaar. Vanuit Liefde kunnen we nooit teveel geven. We kunnen alleen te veel geven wanneer we er iets voor terug willen. Wanneer we dit niet terug krijgen, voelt het alsof we te veel gegeven hebben. Het kostte ons meer energie dan het ons opleverde. Dit is een kenmerk dat we niet vanuit Liefde hebben gegeven.

En vanuit Liefde ontvangen is kunnen ontvangen zonder iets te willen veranderen aan hetgeen wat we ontvangen. Dus door de controle los te laten. Het te accepteren wat we krijgen. Waardoor de ander vrij is om te geven vanuit Liefde op zijn of haar eigen manier. Alleen door onze eigen behoeften te vervullen, kunnen we de ander vrijlaten. Want die hoeft dit dan niet voor ons te doen en kan hierdoor zichzelf blijven.

Seksueel samenspel

Zodra het geven en ontvangen in balans is, kan het seksueel samenspel pas beginnen. Dus wanneer we beiden in staat zijn om te geven en te ontvangen vanuit Liefde. Geven komt vanuit de mannelijke energie in onszelf en ontvangen komt vanuit de vrouwelijke energie in onszelf. Dit geven vanuit Liefde gaat trouwens niet om het geven van wat de ander seksueel verlangt. Want het ontvangen vanuit Liefde gaat niet over de ander. Maar altijd over onszelf.

Het gaat in eerste instantie om het samen creëren van een veilige ruimte. Waarin beiden zichzelf kunnen openen. Want door dit openen kan er ontvangen worden en er kan gegeven worden. Een gesloten geslacht kan niet ontvangen. Net als een gesloten hart dat ook niet kan als het gesloten is. Maar het kan hierdoor ook niet geven. De energie zit vast, waardoor het minimaal kan stromen. Niet van en niet naar.

Geven en ontvangen

Geven vanuit Liefde is onszelf laten zien en uiten. En ontvangen vanuit Liefde is de ander zichzelf laten zijn. Meer hoeven we niet te doen. We hoeven zeker niet te veranderen of onszelf aan te passen. Dit betekent trouwens niet dat we een ander onze grens laten overschrijden. En hierdoor komen we tot de conclusie of de ander wel of geen match is. We moeten namelijk altijd onze grenzen aangeven. Welke gebaseerd zijn op wat resoneert of niet vanuit ons hart. Zonder de ander af te wijzen. Maar hiervoor is wel enorm veel zelfliefde voor nodig. Zodat we dit niet als afwijzing zien, maar het bij de ander kunnen laten. Waardoor de seksuele Liefde kan blijven stromen.

Wanneer we onszelf niet kunnen geven (aan een ander), kunnen we onszelf (of een ander) ook niet ontvangen. Want de ander is altijd een spiegel van onszelf. Wat we niet in onszelf kunnen accepteren, kunnen we in een ander ook niet accepteren. Niet vanuit ons hart, misschien wel vanuit ons hoofd. Omdat we dit nu eenmaal geleerd hebben. Maar hierdoor ontstaat er een gevecht tussen ons hoofd en hart. Want die liggen niet op één lijn. En dan is er geen sprake is van echte Liefde, zal de Liefde niet kunnen stromen. Dus ook niet de seksuele Liefde.

Daarom is het zo belangrijk dat we bewust zijn van onszelf. Het verschil weten tussen ons gewonde of gezonde hart en hoofd. Zodat we tijdens het seksueel samenspel in balans zijn. En we inspirerende seks kunnen ervaren. Dus seks zoals het bedoeld is. Waarin beiden gelijkwaardige partners zijn. Zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen uiten. Omdat we de veiligheid, tevredenheid, levendigheid en ontspannenheid kunnen ervaren. Ten eerste in onszelf en dan ook tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Seksueel liefdesspel begint zonder partner

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele dynamiek tussen de man en vrouw

One night stand kan veel intimiteit bevatten

Seksuele gemeenschap tussen zielen is zuiverend