Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

seksueel ontwaken

Seksueel ontwaken activeert de bron van je levensenergie. Deze is namelijk onlosmakelijk verbonden met je seksualiteit. Seksualiteit is zo veel meer dan seks. Het omvat je gehele bekkengebied. Zowel bij de man als de vrouw. Hier komt leven uit voort. Zowel letterlijk als figuurlijk. Het is je levenskracht. Maar dit is ook het gebied waar vaak de emotionele blokkades zitten.

Een open bekkengebied zorgt voor een krachtig stromende energie. En zodra deze energie krachtiger gaat stromen, komen deze blokkades los. Maar vaak heb je niet geleerd hoe hier mee om te gaan. Dus gaat de deur op slot, zodat je niet hoeft te voelen. Je houdt je in en past je aan. Erg jammer. Want hierdoor stroomt je levensenergie minimaal. En ervaar je minder geluk.

Vaak als je verliefd bent, stroomt de levensenergie krachtig. En dan heb je ook veel zin in seks. Maar dit verliefde gevoel kun je behouden, dankzij het seksueel ontwaken. Want hierdoor gaat de levensenergie ook weer stromen. Je hebt dan zin in het leven. Je staat dan niet meer in de overleefstand. Er is ruimte voor openheid en echte verbinding.

En dit geeft het gevoel van geluk en het bekende verliefde gevoel. Alleen is je verliefdheid nu niet afhankelijk van een ander en hier ook niet op gericht. Maar is het afhankelijk van jezelf en gericht op alles is het leven. Je ervaart een open hart en een zuivere verbinding met jezelf. Waardoor je ook echt verbinding met een ander kunt maken. Zonder iets van die ander te willen.

Seksueel ontwaken

Je bekkenbodemgebied is de plek waar emoties worden vastgehouden. Zoals stress, angst, woede, verdriet, schuld en pijn. Dit is de spanning in je lichaam. Door het vasthouden van emoties kan de levensenergie niet goed stromen.  Dit zorgt ervoor dat seksueel contact soms pijnlijk kan zijn of juist dat je lichaam gevoelloos is geworden.

Zodra je alle emoties durft toe te laten en er te laten zijn, komt er ruimte voor vrij en kan je  lichaam gaan ontspanning. Want de dichte energie van de vastgehouden emoties lost op. Vechten of negeren van je emoties is nooit een oplossing. Het zorgt er alleen maar voor dat je de energie ervan in je lichaam opslaat. Waardoor ziektes kunnen ontstaan.

Geluk ontstaat door het gevoel van vrij zijn. Jezelf kunnen zijn en uiten. En er plezier aan beleven. Je creativiteit de vrijheid geven. Je tweede chakra staat namelijk voor het plezier hebben in het leven. Zodra jij je seksualiteit blokkeert door je emoties vast te houden, is er geen ruimte voor plezier. Je raakt hierdoor uit verbinding met jezelf. En je natuurlijke staat van zijn.

Alle regels over wat goed en fout is, houdt je tegen om jezelf te kunnen zijn. Seksueel ontwaken is een proces waarin je jouw emoties, die ontstaan vanuit je gedachten en overtuigingen, onder de loep neemt. Zodat je vanuit Liefde voor jezelf kunt kiezen en kiest wat bij je past. Je laat de in je lichaam vastgehouden emoties los en zorgt ervoor dat je de nieuw opkomende emoties kunt laten stromen.

Het is een emotioneel proces. Seks en emoties horen bij elkaar. En wanneer er sprake is van Liefde, kun je zelfs trauma’s helen. De Liefde als energie. Waardoor er geen angsten, oordelen of verwachtingen zijn naar jezelf toe of een ander. Zodat alles er mag zijn en het is zoals het is. Dan zal je fysiek, emotioneel en geestelijk lichaam zich gaan helen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn