Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

Seksueel ontwaken voor een gelukkiger leven

seksueel ontwaken

Seksueel ontwaken activeert de bron van onze levensenergie. Deze zit namelijk in onze seksualiteit. Seksualiteit is zo veel meer dan seks. Het zit in ons bekkengebied. Zowel bij de man als de vrouw. Bij beiden komt hier leven uit voort. Letterlijk. Maar dit is ook het gebied waar vaak de blokkades zitten. Een open bekkengebied zorgt voor een krachtig stromende energie. En zodra deze energie krachtiger gaat stromen, komen de blokkades los. Maar vaak weten we hier niet mee op te gaan. Dus draaien we liever de boel op slot. Erg jammer. Want hierdoor stroomt onze levensenergie minimaal.

Alleen als we verliefd zijn, stroomt de levensenergie krachtig. En dan hebben we ook veel zin in seks. Ik ben er van overtuigd dat we dit verliefde gevoel kunnen behouden. Dankzij het seksueel ontwaken. Want hierdoor gaat de levensenergie ook weer stromen. En dit geeft het gevoel van geluk. Op basis van het bekende verliefde gevoel. Omdat je nu verliefd wordt op het leven.

Kundalini

Kundalini staat voor levensenergie. Het is een woord uit het Sanskriet dat ‘opgerold’ betekent. Ik zie kundalini als een slang dat opgerold ligt aan het begin van je ruggengraat. Wanneer deze slang zich omhoog gaat richten, stroomt de levensenergie optimaal. De kundalini activeren zorgt dus voor het seksueel ontwaken.

Seksueel ontwaken

Het bekkenbodemgebied is de plek waar emoties worden vastgehouden. Zoals stress, angst, woede, verdriet, schuld en pijn. Door het vasthouden van emoties worden de bekkenbodemspieren letterlijk samengeknepen. Op deze manier kunnen er verhardingen ontstaan. En hierdoor kan de levensenergie niet goed stromen. De onderrug en de buik maar ook de vagina, de baarmoeder en de anus zijn vaak behoorlijk gespannen. Dit zorgt ervoor dat seksueel contact pijnlijk kan zijn. Of juist gevoelloos is geworden.

Een yoni ei of een dildo van natuurlijk materiaal zijn goede hulpmiddelen om je te helpen om je bekkengebied te openen. Wanneer je de baarmoedermond gaat masseren kunnen de spanningen losgelaten worden. In het begin kan dit erg gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Daarom is het verstandig om rustig en zachtjes te beginnen.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn

Seksuele voldoening en inspirerende seks is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” is al vanaf €15,- te bestellen.