Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksueel genot

Jouw seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid. Dus leg het niet bij een ander neer. Het gaat over de keuzes die jij maakt. De energiefrequentie van de ander speelt namelijk een grote rol voor het ervaren van genot. En daarom is het belangrijk dat jij volledig open bent. Zodat je kunt voelen of de ander een goede match is of niet.

Zodra je seksuele angsten, verwachtingen, oordelen en hierdoor spanningen hebt, is het moeilijker om een bewuste keuze te maken vanuit Liefde. Waardoor het onmogelijk is om seksueel genot te ervaren. Zelfs niet als de ander een liefdevolle partner is. Want een liefdevolle partner betekent nog niet dat de ander een goede match is.

Seksueel genot

Seksueel genot gaat over in verbinding zijn, verlangens en plezier. En wordt via ons lichaam ervaren via alle zintuigen. Dus zowel geur, smaak, geluid, tast en zicht. En het ene versterkt het andere. Hoe meer van de vijf zintuigen meedoen, des te meer fysiek genot er is. Iemand die een goede seksuele match is, is lekker voor al je zintuigen.

Het gaat dus om de keuze die jij maakt voor een matchende partner wat zorgt voor seksueel genot. Maar wanneer het niet klikt met iemand, is niemand hier schuldig aan. Je kunt een seksblauwdruk nu eenmaal niet veranderen. Want seksueel genot is veel meer dan het orgasme. Het gaat om elke aanraking.

Zodra de aanraking vanuit onvoorwaardelijke Liefde is en niet vanuit behoeftigheid, zal het voor genot zorgen. Wanneer een aanraking vanuit behoeftigheid is, moet er ergens aan voldaan worden. En wanneer een aanraking vanuit Liefde is, komt het vanuit overvloed en gaat het puur om het aanraken. Het ervaren van alle fysieke sensaties. Dit geldt natuurlijk voor hoe jij aangeraakt wordt, maar ook hoe jij de ander aanraakt.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bevrediging ontstaat niet door het orgasme

Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seksueel geluk is ook voor jou mogelijk

Ervaar het zelf. Het online coachtraject “Creëer een zuivere seksuele verbinding met jezelf” zorgt voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven.