Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks

relatieproblemen

Seks is een oerkracht. Zonder deze kracht in jezelf te activeren of wanneer het gedoofd is, mis je een deel van jezelf. Dit deel van jezelf wil ook gezien en gehoord worden. Het wil zich uiten. Is dit niet mogelijk in de relatie dan ontstaan er frustraties en irritaties naar elkaar toe. Ofwel relatieproblemen.

Relatieproblemen

Onbewust geef je jezelf of je partner de schuld van je seksleven. Want die geeft niet wat je nodig hebt of doet niet wat jij wilt. Aangezien je afhankelijk bent geworden van je partner wat seks betreft. Hierdoor ligt je seksuele geluk in handen van je partner. En dat zorgt voor relatieproblemen.

Vanuit je hoofd kun je heel veel goed praten. Zoals het is maar seks. En seks is niet belangrijk. Of mijn partner geeft me verder alles wat ik nodig heb. Maar toch blijf je met het gevoel zitten dat jij je seksueel niet kunt uiten bij je partner. Dit gevoel kun je een tijdje negeren. En je kunt vreemdgaan om toch jezelf te kunnen uiten.

Maar beide opties zijn niet bevorderlijk voor je relatie. Wat niet weet wat niet deert zou hier dan van toepassing zijn. Helaas werkt het zo niet. Je lichaam is niet te misleiden. De seksuele energie in je lichaam hoort te stromen. Het is namelijk je levensenergie. Deze onderdrukken is uiteindelijk schadelijk voor jezelf.

Voor je gezondheid. Je gezondheid is afhankelijk van het stromen van deze energie. Te weinig energie zorgt voor neerslachtigheid, moeilijker emoties kunnen verwerken of in de overleefstand staan. Waardoor je te veel stress in je lichaam opbouwt. En dit zie je altijd terug in je relatie.

Je bent ongeduldiger, behoeftig en onzekerder naar je partner toe. Zodat er langzaam relatieproblemen ontstaan. Seks is helend. Tenminste als het vanuit Liefde is. Seks laat dan de energie weer door je lichaam stromen. Waardoor jij je energieker, gezonder en gelukkiger voelt met je jezelf en met je partner.

Gerelateerde artikelen

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Emotionele gezondheid is verbonden met je seksuele gezondheid

Seksuele afstand tussen elkaar verkleinen of opheffen

Saaie seks door te weinig verlangen en passie of geen match

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst